The Brick-yard Homepage Brickwerks
Forum Home Forum Home > T3 Section > South African T3s
  New Posts New Posts RSS Feed - Starts but stops immediately
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Starts but stops immediately

 Post Reply Post Reply
Author
Message
OldmaninDorset View Drop Down
Not Quite Newbie
Not Quite Newbie
Avatar

Joined: 23 Aug 14
Location: North Dorset
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OldmaninDorset Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Starts but stops immediately
    Posted: 25 Jul 20 at 23:40
Hello Everyone.  I hope you're still there.

My 1996SA 2.6 is playing up.  It's been fine but I've let it stand for a while (Lockdown mainly).  Now it fires but won't run  Plenty of fuel in the tank.  I see from the service record that the fuel filter isn't a service item with fuel injection so it may be that the filter is blocked.  Any ideas?

Richard
Richard
1996 2.6 Caravelle
1977 1.6 Bay
Back to Top
mrhutch View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
the ginger princess

Joined: 21 Aug 07
Location: Herefordshire
Status: Offline
Points: 5145
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mrhutch Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Jul 20 at 01:59
1996 is going to be "proper FI" as in not mechanical..

Pull one spark plug and rest it on the head, take a video if possible and crank, lets see if there is a good spark.  

Start from there.  

don't want to patronise/grandmother and eggs shit but you tube it and see what to do.

It's an early Petrol, start with the fucking basics.
T3 1981 Westy Vanagon - thinks lubricant is a fuel
Back to Top
OldmaninDorset View Drop Down
Not Quite Newbie
Not Quite Newbie
Avatar

Joined: 23 Aug 14
Location: North Dorset
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OldmaninDorset Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Jul 20 at 09:43
Thanks. 

Takes me back to my days with Morris 1000s etc.  Never had any trouble with the 1.9 WBX I used for chauffeuring.  
It does have proper FI, as you say.  I've just spent ages getting the 1977 Bay (recent acquisition) to run properly. Had to go to a race tuner with a rolling road for that.
Richard
1996 2.6 Caravelle
1977 1.6 Bay
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

The WebThis site